Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Rakott karfiol Bence kedvére

felvitel dátuma: 2017-10-18 10:39:59       mai nézettség: 1       nézettség: 570
részletes recept
Rakott karfiol Bence kedvére
Hozzávalók 4 személyre:
2 közepes fej karfiol
50-60 dkg pulykacomb filé
5 dl tejföl
1 db tojás
2 ek. olaj
csirke fűszersó
ételízesítő
zöldfűszer keverék
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, megpároljuk, de nem főzzük teljesen szét. A húst felkockázzuk, meglocsoljuk az olajjal, és összeforgatjuk
ízlés szerint fűszersóval. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek átjárják a húst. Utána serpenyőbe kanalazzuk az olajjal együtt és megsütjük. Nem kell plusz olaj hozzá. Csak addig sütjük, míg a hús megpuhul és egy kis szint kap. Nem kell ropogósra sütni. Ha a karfiol is készen van, akkor leszűrjük, megvárjuk míg hül egy kicsit, aztán a felét egy sütőtál aljába rendezzük. A tejfölbe belekeverjük a tojást, ízlés szerint ételízesítőt, ha van és szeretjük akkor zöldfűszer keveréket. Ebből kanalazunk a karfiolra. Erre jöhet szaftostól a hús, majd betakarjuk a maradék karfiollal. A tetejét tejföl zárja, és egy jó fél órára mehet a sütőbe. Ha van valakinek otthon egy kis maradék sajtja, nyugodtan szórja rá, rontani nem fog az ízén!
Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*