Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rakott Karfiol

felvitel dátuma: 2013-01-16 12:37:21       mai nézettség: 2       nézettség: 2321
részletes recept
Rakott Karfiol
Hozzávalók 4 személyre:

 

·         2 fej karfiol

·         50 dkg darált hús

·         1 fej hagyma

·         10 dkg rizs

·         10 dkg reszelt sajt

·         1 db húsleveskocka

·         2 dl tejföl

·         1 db tojássárgája

·       1 evk   vaj

·      fél dl    olaj

·    1kvk      , bors  piros paprika 

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

·         A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük  rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk , majd ismét karfiolt. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső karfiolsor tetejére tojássárgájával reszelt sajttal és a hozzáadott szafttal elkevert tejfölt öntünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.,A rétegek  közé is tehetünk a tejfölös öntetből  ,sokkal finomabb lesz.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Herczegné Erzsi 2014 május 22

Köszönöm szépen ezt a receptet is.Ez nagyon finom lehet!

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2014 július 10

Nagyon szívesen jó étvágyat hozzá

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*