A tejfölt nem keverem semmivel,mert a jó minőségű tejföl a finom ehhez a recepthez,de ki hogy szereti,úgy fogyasztja.
75 dkg karfiol (1 fej)
60 dkg darált pulykahús
2-3 ek olaj
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt kömény
1 ek törött paprika
1 paprika
1 paradicsom
1 bögre rizs
1 nagy pohár tejföl
zsemlemorzsa
Először is a darált húst készítem el pörköltesen. A vöröshagymát megtisztítom, az olajon megdinsztelem és hozzáadom a húst. Fehéredésig pirítom, a paprikát, paradicsomot feldarabolva hozzáadom, majd rászórom a fűszerpaprikát. Felöntöm vízzel (bővebb lével, mint máskor), sózom, borsozom, fűszerezem és mint a pörköltet puhára főzöm. Közben a karfiolt megmosom, rózsáira szedem és sózott, ételízesítős vízben forrás után 5-8 percig főzöm. Nem szabad túl főzni, mert akkor szétesik.
A rizst kevés olajon megfuttatom, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, ezt is sózom, borsozom és kb. 10-15 perc alatt lassú tűzön puhára főzöm.
Kiolajozott tűzálló tálba zsemlemorzsát hintek és a karfiol felét belerakom. Ha nagyobb darabok lennének érdemes egy kicsit villával szétnyomkodni. Erre rakok 1 réteg rizst, meglocsolom tejföllel, erre jön a szaftjából kiszedett hús, ismét rizs és végül a maradék karfiolt rárakom. A pörkölt szaftjával elkevert tejfölt a karfiolra öntöm. Tetejét megszórom egy kicsit zsemlemorzsával és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.