1 kis fej karfiol
40 dkg darált hús
1 cs rizs (12,5 dkg )
2 p tejföl
2 kisebb tojás
pici pirospaprika
fűszerkeverék
Reszelt sajt
A karfiolt rózsáira szedjük, meg mossuk, majd fűszerkeverékes vízben főzzük.
Ha megfőtt kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.
A darálthúst, reszelt hagymával, pici borssal, sóval ízesítve kevés olajon fehéredésig sütjük.
kb 1 dl vízet öntünk alá, meghintjük pici pirospaprikával és addig főzzük amíg a levét elnem főtte.
Közben megfőzzük a rizst és összekavarjuk a hússal.
Egy jénait kikenünk egy pici olajjal, meg hintjük zsemlemorzsával.
Rárakunk egy réteg karfiolt, a darálthúshoz, hozzá kavarunk 2 kanál tejfölt egy tojással elkavarva.
Ráterítjük a karfiolra.
Tetejére rakjuk a másik réteg karfiolt, a maradék tejfölbe elkavarunk 1 tojást, és rásimítjuk a karfiol tetejére.
Megszórjuk reszelt sajttal, előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.