Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Rakott karalábé

felvitel dátuma: 2011-11-01 21:10:30       mai nézettség: 1       nézettség: 2222
részletes recept
Rakott karalábé
Hozzávalók 4 személyre:

4 db karalábé / olyan ami nem fás!/

a karalábé levelei

20 dkg darált sertéshús

4 evőkanál olaj

1 fej vöröshagyma apró kockára vágva

csipet bors

1 mokkáskanál pirospaprika

8+4 szelet bacon szalonna

1 teáskanálnyi vaj

1 dl főzőtejszin

5 dkg füstölt karaván sajt+4 szelet

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A darált sertéshúsból és a többi hozzávalóból pörköltet készítünk. /Olaj, vöröshagyma, bors, pirospaprika/

A 4 szelet bacon szalonnát felvágjuk és a teáskanányi vajon ropogósra pirítjuk. Ha megpirult, kiszedjük egy kistányérra, félretesszük. A lábasban maradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott karalábéleveleket, majd ha úgy látjuk, hogy a levelek megpuhultak, felengedjük a főzőtejszinnel. Ezt a masszát hozzáöntjük a pörkölthöz és jól összekeverjük.

A négy gyenge karalábét 10 percig előfőzzük, majd újnyi szeletekre vágjuk.

A bacon szalonna két csíkját keresztben egymásra fektetjük, a közepére tesszük a karalábé legalsó szeletét, amit előzőleg megsóztunk és egy kis borssal meghintettünk. Egy teáskanálnyi pörköltös masszát teszünk a karalábé korongra, elsimítjukmajd jöhet a következő korong. Az utolsó korong előtt egy szelet sajtot is fektetünk  a massza tetejére, majd jöhet a legfelső korong.

Ezután a bacon szalonna csíkokat sorban felhajtjuk a karalábé tetejére, és két fogpiszkálóval megtűzzűk.

Tepsibe tesszük az így elkészített karalábé csomagokat és egy óra hosszáig sütjük. Egy dl vizet öntünk alá, ami sütés közben elpárologAddig a bacon szalonna gyönyörűen megpirul.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 2

Nagyon tetszik!!!!!!!!!!!!!!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*