Nagyon tetszik!!!!!!!!!!!!!!!!
4 db karalábé / olyan ami nem fás!/
a karalábé levelei
20 dkg darált sertéshús
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma apró kockára vágva
csipet bors
1 mokkáskanál pirospaprika
8+4 szelet bacon szalonna
1 teáskanálnyi vaj
1 dl főzőtejszin
5 dkg füstölt karaván sajt+4 szelet
A darált sertéshúsból és a többi hozzávalóból pörköltet készítünk. /Olaj, vöröshagyma, bors, pirospaprika/
A 4 szelet bacon szalonnát felvágjuk és a teáskanányi vajon ropogósra pirítjuk. Ha megpirult, kiszedjük egy kistányérra, félretesszük. A lábasban maradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott karalábéleveleket, majd ha úgy látjuk, hogy a levelek megpuhultak, felengedjük a főzőtejszinnel. Ezt a masszát hozzáöntjük a pörkölthöz és jól összekeverjük.
A négy gyenge karalábét 10 percig előfőzzük, majd újnyi szeletekre vágjuk.
A bacon szalonna két csíkját keresztben egymásra fektetjük, a közepére tesszük a karalábé legalsó szeletét, amit előzőleg megsóztunk és egy kis borssal meghintettünk. Egy teáskanálnyi pörköltös masszát teszünk a karalábé korongra, elsimítjuk, majd jöhet a következő korong. Az utolsó korong előtt egy szelet sajtot is fektetünk a massza tetejére, majd jöhet a legfelső korong.
Ezután a bacon szalonna csíkokat sorban felhajtjuk a karalábé tetejére, és két fogpiszkálóval megtűzzűk.
Tepsibe tesszük az így elkészített karalábé csomagokat és egy óra hosszáig sütjük. Egy dl vizet öntünk alá, ami sütés közben elpárolog. Addig a bacon szalonna gyönyörűen megpirul.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.