A hagymát megpucolom, apró kockákra vágom és kevés olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a lecsós alapot, 1-2 percig pirítom. Füszerezem, sóval, borssal, majd ráteszem a darált húst. A húst addig pirítom, míg szépen kifehéredik és egy kis levet enged. Ekkor megszórom a pirospaprikával, összekeverem, felöntöm vízzel és készre főzöm. Közben kóstolom, ha kell még sózom.
A tésztárt 3-4 darabba töröm és sós, lobogva forró vízben teszem, megfőzöm. A tészta vizébe egy kis olajat szoktam önteni, hogy a tészta ne ragadjon össze.
A sajtot lereszelem, míg a tészta és a pörkölt fől. Amikor a tészta megfőlt, leszűröm és félreteszem.
Ha kész a pörkölt is, akkor fogok egy tepsit, amiben egy adat tésztát szépen elterítek. Ráteszem a darált húst, majd ízlés szerint tejfölt simítok a tetejére. Erre jön a maradék tészta, amit meglocsolok a pörkölt szaftjával. Majd megszórom bőségesen reszelt sajttal. Kb. 1/2 órát sütöm, addig amíg a sajt szépen elkezd pirulni. Kockára vágva egy kis csalamádét vagy valamilyen más savanyúságot kínálva tálalom.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.