Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Rakott, húsos tészta

felvitel dátuma: 2012-09-06 13:09:36       mai nézettség: 2       nézettség: 1958
részletes recept
Rakott, húsos tészta
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1/2 kg darált sertés hús
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint lecsóalap
  • ízlés szerint bors (fehér és fekete őrölt)
  • ízlés szerint pirospaprika
  • ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 cs. makaróni tészta
  • 1 nagy pohár tejföl
  •  kb. 20-25 dkg reszelni való sajt
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A hagymát megpucolom, apró kockákra vágom és kevés olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a lecsós alapot, 1-2 percig pirítom. Füszerezem, sóval, borssal, majd ráteszem a darált húst. A húst addig pirítom, míg szépen kifehéredik és egy kis levet enged. Ekkor megszórom a pirospaprikával, összekeverem, felöntöm vízzel és készre főzöm. Közben kóstolom, ha kell még sózom.

A tésztárt 3-4 darabba töröm és sós, lobogva forró vízben teszem, megfőzöm. A tészta vizébe egy kis olajat szoktam önteni, hogy a tészta ne ragadjon össze.

A sajtot lereszelem, míg a tészta és a pörkölt fől. Amikor a tészta megfőlt, leszűröm és félreteszem.

Ha kész a pörkölt is, akkor fogok egy tepsit, amiben egy adat tésztát szépen elterítek. Ráteszem a darált húst, majd ízlés szerint tejfölt simítok a tetejére. Erre jön a maradék tészta, amit meglocsolok a pörkölt szaftjával. Majd megszórom bőségesen reszelt sajttal. Kb. 1/2 órát sütöm, addig amíg a sajt szépen elkezd pirulni. Kockára vágva egy kis csalamádét vagy valamilyen más savanyúságot kínálva tálalom.

Jó étvágyat! 

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*