A húst enyhén kiklopfoljuk, a gombár lecsöpögtetjük, a hagymát és a burgonyát karikára szeleteljük.
Egy tepsit vékonyan kikenünk a zsírral, majd füszerezzük, éltelízesítővel és majorannával. Sorban lerakjuk a hússzeleteket, majd ezeket is füszerezzük (só, bors, majoranna). A lecsöpögtetett gombát elterítjük a húson, majd rátasszük a karikára vágott vöröshagymát, amit megsózunk. Utolsó előtti lépésként kirakjuk burgonyával, amit szint megsózunk egy kicsit. Erre jön végül a tejföl, mellyel befedjük a burgonyát és megszórjuk ételízesítővel. 1/2 vagy 1 dl vizet öntünk alá, de ez el is maradhat. Alufóliával lefedjük, és így sütjük 1 órán át. Majd kivesszük a sütőből, megszúrkáljuk, hogy megsült-e, ha nem, visszatojuk még sülni. Mikor készen van, savanyúsággal kínálva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.