Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rakott hús gombával, hagymával

felvitel dátuma: 2012-09-11 11:17:47       mai nézettség: 1       nézettség: 2178
részletes recept
Rakott hús gombával, hagymával
Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 -9 szelet sertés karaj (tepsi méretétől függ a mennyiség)
  • 5 fej vöröshagyma (közepesen nagy)
  • 2 ü. szeletelt gomba
  • 12-13 szem burgonya (közepesen nagy)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint majoranna
  • ízlés szerint bors (fehér, fekete őrölt)
  • 2 nagy pohár tejföl
  • kevés disznózsír (tepsi kikenéséhez)
  •  1/2-1 dl víz
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A húst enyhén kiklopfoljuk, a gombár lecsöpögtetjük, a hagymát és a burgonyát karikára szeleteljük.

Egy tepsit vékonyan kikenünk a zsírral, majd füszerezzük, éltelízesítővel és majorannával. Sorban lerakjuk a hússzeleteket, majd ezeket is füszerezzük (, bors, majoranna). A lecsöpögtetett gombát elterítjük a húson, majd rátasszük a karikára vágott vöröshagymát, amit megsózunk. Utolsó előtti lépésként kirakjuk burgonyával, amit szint megsózunk egy kicsit. Erre jön végül a tejföl, mellyel befedjük a burgonyát és megszórjuk ételízesítővel. 1/2 vagy 1 dl vizet öntünk alá, de ez el is maradhat. Alufóliával lefedjük, és így sütjük 1 órán át. Majd kivesszük a sütőből, megszúrkáljuk, hogy megsült-e, ha nem, visszatojuk még sülni. Mikor készen van, savanyúsággal kínálva tálaljuk.

étvágyat! 

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*