Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Rakott harcsa

felvitel dátuma: 2012-05-20 13:25:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1957
részletes recept
Rakott harcsa
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg afrikai harcsa ( konyhakész )
60 dkg burgonya
5 dkg vaj
1 fej hagyma
2 dl tejföl
2 db zöldpaprika
halfűszer, ízlés szerint
fejes saláta a tálaláshoz

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A halat kockára daraboljuk és sós vízben megfőzzük kb 10 perc alatt.
A burgonyát héjában megfőzzük kb. 15 perc alatt.
A sajtot, hagymát  apró vágjuk ( reszeljük ).
A megfőtt burgonyát összetörjük, majd összekeverjük a sajttal, hagymával.
Vajjal egy tűzálló formát kikenünk és ebbe tesszük a burgonyás keverék felét, majd paprikát szeletelünk .
Megöntözzük tejföllel, és rátesszük a megfőtt halat, majd a burgonyás keverék másik felét.
Megszórjuk sajttal tejföllel, tetejére teszünk vajdarabokat, és 200 c fokon 20 perc alatt megsütjük.
Fejes salátával tálaljuk

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*