40dkg darált hús, 1 mokkás kanál vegeta,4 db zsemlye,7 db tojás, 1 gerezd fokhagyma, 3 nagy fej vöröshagyma,60 dkg héjában főtt burgonya,1 nagy tejföl, só ízlés szerint, fél mokkás kanál őrölt bors,0,5 dl olaj, 1 evőkanál zsír.
Elkészítése:
A burgonyát sósvízben feltesszük főzzük,5 db tojás enyhén sós vízben keményre főzzük, vöröshagymát meg tísztitsuk,és karikára szeleteljük,s a 0,5 dl olajban meg pirítjuk. A 4 db zsemlyét meg áztatjuk és jól kinyomkodjuk a vízet belőlle.
A 40 dkg darált húshoz adjuk az ásztatott kinyomkodott zsemlyéket,apróra vágott gerezd fokhagymát,őrölt borsot,vegetát és 1 tojást,és az 1 tojás fehérjét. Ezt jól össze dolgozzuk és ízlés szerint sózzuk.
A megfőtt burgonya héját lehúzzuk,és vékony szeletekre karikázzuk,majd a keményre főtt tojások héját leszedjük,és vékonyra szeleteljük.
Kisméretű tepsit az evőkanál zsírral meg zsírozzuk,és erre a fasírozott massza felét egyenletesen elterítjük,erre tesszük a burgonya szeleteket,tojást, a pirított hagymát,ízlés szerint meg sózzuk,és a nagy pohár tejfölt rá locsoljuk,erre pedig a maradék fasírozott masszát elterítjük. Végül 1 tojás sárgájával meg kenjük.
Elő melegített sütőben 40 perc alatt készre sűtjük.
Savanyúval,vagy tejföllel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.