Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Rakott epres keksz - nagymamám titka

felvitel dátuma: 2012-06-02 18:03:22       mai nézettség: 1       nézettség: 1753
részletes recept
Rakott epres keksz - nagymamám titka
Hozzávalók 6 személyre:

 

  • 1,5 l tej
  • 6 db tojás
  • 2 vaníliás cukor
  • cukorízlés szerint
  • 5-6 evőkanál liszt
  • háztartási kekszízlés szerint
  • eper, vagy más gyümölcs (tetszés szerint)
Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

 

  1. A tejet felforraljuk. Közben a tojás sárgákat a vaníliás cukorral, a cukorral összekeverjük, beletesszük a lisztet.
  2. A tűzről levesszük a tejet, óvatosan belekeverjük a tojásos masszát. Visszatesszük, és lassú tűzön (nehogy megégjen) pépes krémmé főzzük.
  3. Ha kész, belerakjuk a háztartási kekszet, így a krém közben lehűl.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, szintén beleforgatjuk a kekszes, vaníliás krémbe.
  5. Ezután jöhet az eper, illetve más gyümölcs. Hűtőbe tesszük.

Tálalás: desszertes kehelyDíszítés: gyümölcs

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*