1 kg savanyúkáposzta
1-1 szál májas és véreshurka
2 szál sütnivaló kolbász / előre megsütöttem, hogy a kissé pörkös íze érvényesüljön a rakottasban./
3 dl tejföl
2 tojás sárgája
10 dkg trapista- vagy
5 dkg parmezán sajt
125 gr / 1 főzőtasakos / rízs
só
bors
kevés olaj
A szükség szerint kiáztatott savanyúkáposztát fedő alatt puhára pároljuk.
A zacskós rizst készre főzzük.
Kiolajozunk egy mélyebb jénait vagy sütőtálat, az aljára terítjük a káposzta egyharmadát, rá tesszük a rízst és megrakjuk a felszeletelt hurkával. ráöntjük a tojással, sóval, borssal elkevert tejföl felét, majd a káposzta második egyharmada következik.
Erre rakjul fél fedésben a felszeletelt kolbászkarikákat, végül befedjük a maradék káposztával,rásimítjuk a maradék tejfölt, a kolbászsütésnél keletkezett zsírral meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőben 30 percig sütjük, míg a teteje aranysárgára pirul.
Friss kenyeret kínálunk hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.