Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Rakott disznótoros

felvitel dátuma: 2015-01-05 18:37:42       mai nézettség: 1       nézettség: 1489
részletes recept
Rakott disznótoros
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg savanyúkáposzta

1-1 szál májas és véreshurka

2 szál sütnivaló kolbász / előre megsütöttem, hogy a kissé pörkös íze érvényesüljön a rakottasban./

3 dl tejföl

2 tojás sárgája

10 dkg trapista- vagy

5 dkg parmezán sajt

125 gr / 1 főzőtasakos / rízs

bors

kevés olaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A szükség szerint kiáztatott savanyúkáposztát fedő alatt puhára pároljuk.

A zacskós rizst készre főzzük.

Kiolajozunk egy mélyebb jénait vagy sütőtálat, az aljára terítjük a káposzta egyharmadát,  tesszük a rízst és megrakjuk a felszeletelt hurkával. ráöntjük a tojással, sóval, borssal elkevert tejföl felét, majd a káposzta második egyharmada következik.

Erre rakjul fél fedésben a felszeletelt kolbászkarikákat, végül befedjük a maradék káposztával,rásimítjuk a maradék tejfölt,  a kolbászsütésnél keletkezett zsírral meglocsoljukmegszórjuk reszelt sajttal.

A sütőben 30 percig sütjük, míg a teteje aranysárgára pirul.

Friss kenyeret kínálunk hozzá.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*