1kg sertésdagadó
1kg burgonya.
fél kg savanyúkáposzta
,10dkg kenyérszalonna
10dkg füstölt kolbász
fél liter tejföl,
1 joghurt,
1db tojás,
10dkg zsír
Füszerek:Horváth Rozi :Sertéssült fűszerkeverék
3gerezd fokhagyma,fél fej vöröshagyma,só,bors,kknál örölt kömény
gerezd fokhagyma,1 kis fej vöröshagyma
A húst bedörzsőljük a fűszerkeverékkel és állni- hagyjuk 1 órát,lehet előző nap is.
A burgonyát megtísztitom ,megmosom és felkarikázom fél cm darabokra.
A káposztát kiáztatom,lecsepegtetem és összevágom apróbbra.
A tejfölt a joghurttal kikeverem,füszerezem sóval,borssal,öröltköménnyel és beleütöm az 1 db tojást.Simára keverem.
A tepsit zsírozom és 2 evkanál tejfölös masszát elkenek rajta,rászórom a burgonyát,megsózom egy kicsit,rászelem a vöröshagymát és elterítem rajta a savanyúkáposztát.Erre a sorra rakom a felszeletelt húst,rá a szalonnaszeletek,fokhagyma- szeletek és a karikázott füstöltkolbász.Beterítem a tejfölös keverékkel,és egy fél dl vizet öntök alá és 170 fokon egy órát sütöm.Félidőben letakarom fóliával.Azért később,hogy a tejföl ne ragadjon rá a fóliára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.