Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Rakott dagadó

felvitel dátuma: 2012-04-15 11:46:16       mai nézettség: 1       nézettség: 2997
részletes recept
Rakott dagadó
Hozzávalók 4 személyre:

1kg sertésdagadó

1kg burgonya.

  fél kg savanyúkáposzta

,10dkg kenyérszalonna

10dkg füstölt kolbász

fél liter tejföl,

1 joghurt,

1db tojás,

10dkg zsír

Füszerek:Horváth Rozi :Sertéssült fűszerkeverék

3gerezd fokhagyma,fél fej vöröshagyma,,bors,kknál örölt kömény

 

 

 

gerezd fokhagyma,1 kis fej vöröshagyma

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

 A húst bedörzsőljük a fűszerkeverékkel és állni- hagyjuk 1 órát,lehet előző nap is.

A burgonyát megtísztitom ,megmosom és felkarikázom fél cm darabokra.

A káposztát kiáztatom,lecsepegtetem és összevágom apróbbra.

A tejfölt a joghurttal kikeverem,füszerezem sóval,borssal,öröltköménnyel és beleütöm az 1 db tojást.Simára keverem.

A tepsit zsírozom és 2 evkanál tejfölös masszát elkenek rajta,rászórom a burgonyát,megsózom egy kicsit,rászelem a vöröshagymát és elterítem rajta a savanyúkáposztát.Erre a sorra rakom a felszeletelt húst, a szalonnaszeletek,fokhagyma- szeletek és a karikázott füstöltkolbász.Beterítem a tejfölös keverékkel,és egy fél dl vizet öntök alá és 170 fokon egy órát sütöm.Félidőben letakarom fóliával.Azért később,hogy a tejföl ne ragadjon a fóliára.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=6797

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*