Ez nagyon finom lehet Marika, van cukkínim, meg fogom csinálni!
A cukinit megmosom, héjával együtt karikákra vágom. A sárgarépát megtisztítom, szintén karikákra vágom. A főtt tojást és a szárazkolbászt is felszeletelem. A tejfölt összekeverem a zúzott fokhagymával. Egy jénai tálat vagy bármilyen hőálló edényt kikenek kevés olajjal , az alját kibélelem lasagna tésztával, majd ezen elsímitok egy kevés fokhagymás tefölkeveréket. A tejfölre kerül a kolbász majd a főttojás, cukkini. Közben rétegenként fűszerezem sóval borssal. A cukkinire a sárgarépa, ismét kolbász reszelt sajt, újabb lasagna tészta, és így tovább amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére a tejföl kerül, amit jó gazdagon megszórok reszelt sajjtal. Fogvájókkal kitámaszott alufóliával letakarom, hogy ne érjen a sajtréteghez, 180 fokra előmelegített sütőbe helyezem, és kb. 30 percig párolom ( ha valaki puhábbra szeretné, még legalább 10 percig hagyhatja, az enyém így finom ropogós maradt) , majd eltávolítom az alufóliát, a sütőt 220 fokra állítom és még 10 percig sütöm, hogy a tetején a sajt szép aranybarna színt kapjon. Melegen is, hidegen is nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.