Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Rakott cukkini

felvitel dátuma: 2017-10-18 10:45:51       mai nézettség: 1       nézettség: 452
részletes recept
Rakott cukkini
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg cukkini (kisebb és zsenge darabok)
50 dkg darált pulykahús
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 ek. apróra vágott kapor
3 ág oregánó (ha nincs friss, lehet szárított is)
néhány bazsalikomlevél (ebből is jó a morzsolt)
4 érett paradicsom
1 nagyobb fej hagyma
3 duci gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
2 csipet őrölt bors
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmossuk, és ha a héja keményebb, akkor meg is hámozzuk. azért érdemes kisebb darabokat választani, mert akkor még nincs nagy magja, nem kell kiszedegetni. Hosszú lapokra gyaluljuk, majd félre tesszük. A hagymát megtisztítjuk, kockázzuk, és két evőkanál olajon megpirítjuk. Közben a paradicsomokat megmossuk, aprítógépbe tesszük (vagy nagyon apróra kockázzuk) a fűszernövényekkel és a fokhagymával együtt. Összedaráljuk. a megpirult hagymára rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk kevergetve, majd megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal, és ráöntjük a fűszeres paradicsomot. Fedő alatt összepároljuk, majd a felesleges nedvességet elsütjük alóla. Egy sütőtál alját vékonyan kikenjük olajjal, majd a cukkinilapok felét elrendezzük benne. Erre jön a ragu, amit megszórunk a  reszelt sajt felével. Befedjük a maradék cukkinivel. A tejfölben elkeverjük a kaprot, és egy kis ételízesítőt, majd rákanalazzuk a rakottasra, és végül megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőben közepes lángon aranybarnára sütjük.
Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*