Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Rakott cucc

felvitel dátuma: 2011-06-01 11:05:51       mai nézettség: 1       nézettség: 2112
részletes recept
Rakott cucc
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kiskanál só
  • 2 kiskanál bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db paprika
  • 45 dkg burgonya
  • 1 kg sertéscomb
  • 35 dkg gomba
  • 1 csipetnyi delikát
  • 15 dkg sajt
  • 1 doboz tejföl
  • Bacon szalonna
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

Egy 2l-es UltraPro edényt kizsírozunk, majd a sertéscombot felszeleteljük (ne túl vastagra), és az UltraPro edénybe szépen egymás mellé helyezzük a szeleteket. A paprikát, burgonyát, gombát, hagymát felszeleteljük a TW Kézi szeletelővel, és ezeket a sertéscombra rakjuk (burgonya, paprika, gomba, hagyma). Ezt az eljárást ismét megcsináljuk, az előzőre ráhelyezve. Közben a két réteg közt sózzunk, borsozzunk, és ha kell, delikátozzunk. A rakott cuccra fektetjük a szeletelt bacon szalonnát úgy, hogy teljesen betakarja a tetejét. Utoljára pedig a tejfölt és a sajtot összekeverjük, majd ráöntjük a rakott cuccra.

200 fokon kb. 2 órát sütjük úgy, hogy az edény teteje végig az ételen van.  Gyönyörűen megpirul a tejfölös sajt a tetején.

 

Ajánlott Tupperware termékek:

  • Kézi szeletelő
  • TW Előkészítő kés
  • Ultra Pro 2l-es sütő/főző edény
  • Elegancia tál 600 ml-es a tejföl és sajt kikeveréséhez
  • Konyhai malom a sajt reszeléséhez
  • Új hullám vagy kristály tányérok a zöldségekhez
  • TW Zöldséghámozó
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 ANi Sz. Tasnádi 2011 június 1

Nagyon jól néz ki!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*