Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rakott csirkemell zöldségekkel

felvitel dátuma: 2015-04-22 20:52:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1611
részletes recept
Rakott csirkemell zöldségekkel
Hozzávalók 6 személyre:

1 fej karfiol

1 egész Pritamin paprika

50 dkg csirkemell filé

1 fej hagyma

10 dkg rizs

10 dkg reszelt sajt

1 db húsleveskocka

2 dl tejföl

1 db tojássárgája

vaj

olaj

só, bors  piros paprika 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük  rátesszük az apróra kockázott csírke  húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A paprikát vékony csíkokra szeljük.A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk , majd ismét karfiolt.Ezután egy réteg pritamin paprikát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső karfiolsor tetejére tojássárgájával reszelt sajttal és a hozzáadott szafttal elkevert tejffölt öntünk .A rétegek  közé is tehetünk a tejfölös öntetből  ,sokkal finomabb lesz.

Tetejét pritamin paprikával díszitjük .Ezután mehet a sütőbe 25 perc alatt készre sütjük .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*