1 fej karfiol
1 egész Pritamin paprika
50 dkg csirkemell filé
1 fej hagyma
10 dkg rizs
10 dkg reszelt sajt
1 db húsleveskocka
2 dl tejföl
1 db tojássárgája
vaj
olaj
só, bors piros paprika
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük rátesszük az apróra kockázott csírke húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A paprikát vékony csíkokra szeljük.A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét karfiolt.Ezután egy réteg pritamin paprikát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső karfiolsor tetejére tojássárgájával reszelt sajttal és a hozzáadott szafttal elkevert tejffölt öntünk .A rétegek közé is tehetünk a tejfölös öntetből ,sokkal finomabb lesz.
Tetejét pritamin paprikával díszitjük .Ezután mehet a sütőbe 25 perc alatt készre sütjük .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.