Na, Józsi, ez megint vinnivaló lett! :)
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg csirkemell csont nélkül
1,5 kg burgonya
8 szelet bacon szalonna
60 dkg mirelit vegyes zöldség/zöldborsó,sárgarépa,kukorica/
5 dkg vaj
étolaj
grill fűszer
ételízesítő
őrölt fekete bors
1 nagy doboz tejföl
20 dkg trappista sajt
Előkészítés:A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük. A húst leszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. A zöldségeket vajon megpároljuk,ételízesítővel és borssal ízesítjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:A tepsi aljára sorba rakjuk a szalonna szeleteket,erre egy sor burgonyát teszünk. A burgonyára rárakjuk a hússzeleteket szép sorban. A húst betakarjuk a bacon szeletekkel majd a párolt zöldséggel. Ismét egy sor burgonya következik, végén megkenjük a tetejét tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Kicsit macerásnak tűnik de nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.