Hozzávalók:70 dkg. csirkemell filé, só, őrölt bors, 8 szelet húsos bacon szalonna, de lehet több is, liszt, 3 tojás, 15-15 dkg. reszelt trapista és füstölt sajt, 8 szelet csirkesonka,2 dl. tejföl, pici olaj.
Elkészités:A tűzálló tálat kibélelünk a szalonna szeletekkel úgy hogy oldalt lelógjanak. A húst vékony szeletekre vágjuk sózzuk, borsozzuk. A tojást felhaboljuk.A húst lisztbe, tojába mártjuk, majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk,és egy sort a tálba rakunk. Rátesszük a csirkesonkát,majd ismét a hús következik. Addig csináljuk, amig a hozzávalókból van, de ügyeljünk arra,hog a hús legyen a tetején.A tejfölt egy kevés olajon felolvasztjuk,és megkenjük vele a tetejét. a lelógó szalonnát felhajtjuk, a maradékot rátesszük a tetejére,és előmelegített sütöben 180 fokon 1 órán át sütjük. Az elején rátesszük a tál tetejét, ha nincs teteje, alufóliával letakarjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.