Először is megfőzzük a héjában burgonyát, a tojást pedig keményre. Mikor megfőttek, megpucoljuk.
A vöröshagymát is megpucoljuk, a gombát lecsöpögtetjük. Előveszünk egy tepsit vagy jénait (én abban készítettem). A jénait kivajazzuk teljesen (alját, oldalát).
A burgonyát karikára vágjuk, és egy sort leteszünk a jénai aljára, sózzuk.
A hagymát is karikára vágjuk, majd a burgonyára tesszük a felét. Erre szépen elrendezzük a gombát. A tojást felkarikázzuk, majd a gombára tesszük sorban őket. A bacont a tojásra tesszük, úgy, hogy teljesen befedje. Ha több bacon-ünk van, akkor két sort is tehetünk, hibát nem vétünk:) Majd erre tesszük a maradék felkarikázott vöröshagymánkat. Végezetül jöhet még egy réteg karikára vágott burgonya, amit megsózunk, és pár vaj darabkát dobunk rá. Majd jó vastagon rákenjük a tejfölt, amit kevés ételízesítővel szórunk meg. Előmelegített sütőben, kb. 1 órát sütjük. Hamarabb is kész lehet, meg kell nézni.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.