Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Rakott burgonya gazdagon

felvitel dátuma: 2012-08-27 12:58:15       mai nézettség: 1       nézettség: 1701
részletes recept
Rakott burgonya gazdagon
Hozzávalók 4 személyre:
  • 7-8 közepes méretű burgonya
  • 3-5 tojás [ki mennyit szeretne, vagy mennyi van otthon:)]
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 cs. szeletelt bacon
  • 1 ü. gomba
  • Rama margarin
  • 1 nagy pohár tejföl
  •  ételízesítő
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Először is megfőzzük a héjában burgonyát, a tojást pedig keményre. Mikor megfőttek, megpucoljuk.
A vöröshagymát is megpucoljuk, a gombát lecsöpögtetjükElőveszünk egy tepsit vagy jénait (én abban készítettem). A jénait kivajazzuk teljesen (alját, oldalát).
A burgonyát karikára vágjuk, és egy sort leteszünk a jénai aljára, sózzuk.
A hagymát is karikára vágjuk, majd a burgonyára tesszük a felét. Erre szépen elrendezzük a gombát. A tojást felkarikázzuk, majd a gombára tesszük sorban őket. A bacont a tojásra tesszük, úgy, hogy teljesen befedje. Ha több bacon-ünk van, akkor két sort is tehetünk, hibát nem vétünk:) Majd erre tesszük a maradék felkarikázott vöröshagymánkat. Végezetül jöhet még egy réteg karikára vágott burgonya, amit megsózunk, és pár vaj darabkát dobunk . Majd vastagon rákenjük a tejfölt, amit kevés ételízesítővel szórunk meg. Előmelegített sütőben, kb. 1 órát sütjük. Hamarabb is kész lehet, meg kell nézni.

étvágyat!
 

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*