Nagyon jól nézki,biztos fincsi is ,majd ki próbálom.
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 450 ml 20% tejföl, 6db tojás, 400 g kolbász, 100g Baconszalonna, 1 fej vöröshagyma, 250ml tejszín 30% 100 g trappista sajt, só ízlés szerint, A tepsi kikenéséhez ráma, vagy zsír
Elkészítése:
A burgonyát héjába megfőzzük megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Közben szintén kb 15 perc alatt a tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lemossuk, héját eltávolítjuk, és ezt is karikázzuk. A kolbászt is felkarikázzuk, valamint a tejfölt nagyon enyhén besózzuk,és a tejszínel kikeverjük. A hagymát 1 ek zsírba üvegesre pirítjuk a csíkokra vágott szalonnát és a karikára vágott kolbászt megfutatjuk Kivajazzunk egy sütőtálat A tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg krumpli, majd tojás, kolbász, végül enyhén sózott tejföl. Végül burgonya, vékony tejföl, és reszelt sajt következik. 45 percet sül 180 C-on, majd további 20 percet sütjük 200 C-on.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.