Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Rakott burgonya

felvitel dátuma: 2014-02-23 20:38:13       mai nézettség: 2       nézettség: 2172
részletes recept
Rakott burgonya
Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg burgonya

8 db tojás

1 szál főző kolbász

20 dkg szárazkolbász

30 dkg sonka, és császár végek

6 szelet füstölt szalonna

1 nagy és egy kicsi doboz tejföl

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:


Hajában megfőztem a burgonyát, majd meghámoztam, összemetéltem. Tojásokat keményre főztem, majd szeleteltem. A hozzávalókat is félig elősütöttem, főzőkolbász, száraz kolbász, füstölt szalonna, és a piacon szoktam venni "rántotta alap"-nak adják, sonka végek összemetélve. Tepsi aljába egy sor burgonyát raktam, tojás karikák, sóztam, erre jöttek a sültek vegyesen, majd megint burgonya, tojás, , sültek, burgonya, és az összes maradék a tetejére. Ezt jól nyakon öntöttem tejföllel, majd a félig elősütött szalonnákat a tetejére raktam, és kb. egy órát sütöttem!

Szakács: Ibolya


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*