Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » rakott brokkoli

felvitel dátuma: 2012-02-26 00:23:44       mai nézettség: 1       nézettség: 5759
részletes recept
rakott brokkoli
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:
2 fej brokkoli /1 kg/
40 dkg darált hús
1 csésze rizs
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 dl tejföl
1 tojás
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg sajt reszelve
2 evőkanál olaj
só, bors, szerecsendió

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben megfőzzük A szalonnát felaprítjuk és kevergetve kicsit megpirítjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és a szalonnához adjuk. A két evőkanál olajat is beletéve megpirítjuk, majd beletesszük a húst, és kevergetve kifehéredésig pirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a saját levében kb 5 percig pároljuk. Az átválogatott, mosott rizst a húshoz adjuk , majd víz hozzáadásával fedő alatt készre pároljuk.
Egy tűzálló edényt margarinnal kikenünk, és egy sor brokkolit teszünk az aljára, majd rászedjük a darált húsos keveréket és a maradék brokkolival betakarjuk.
A tejfölt a tojással simára keverjük, és meglocsoljuk vele a brokkolit, majd a reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokkal 30 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a teteje pirosra sült.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kiss Tímea 2012 február 26

Ez nagyon tetszetős!

0/10 valcsi 2013 március 20

szuper kaja lanyom fogyzik ée jol jot eza recept mivel finom is :) koszi :)...

0/10 muterka 2013 március 24

Én is köszönöm!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*