Ez nagyon tetszetős!
Hozzávalók:
2 fej brokkoli /1 kg/
40 dkg darált hús
1 csésze rizs
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 dl tejföl
1 tojás
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg sajt reszelve
2 evőkanál olaj
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben megfőzzük A szalonnát felaprítjuk és kevergetve kicsit megpirítjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és a szalonnához adjuk. A két evőkanál olajat is beletéve megpirítjuk, majd beletesszük a húst, és kevergetve kifehéredésig pirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a saját levében kb 5 percig pároljuk. Az átválogatott, mosott rizst a húshoz adjuk , majd víz hozzáadásával fedő alatt készre pároljuk.
Egy tűzálló edényt margarinnal kikenünk, és egy sor brokkolit teszünk az aljára, majd rászedjük a darált húsos keveréket és a maradék brokkolival betakarjuk.
A tejfölt a tojással simára keverjük, és meglocsoljuk vele a brokkolit, majd a reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokkal 30 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a teteje pirosra sült.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.