· 3-4 szikkadt kenyér/zsemle
· 1/2 kg alma
· 1 citrom leve
· 3 ek. Cukor
· 1 marék mazsola
· 5 dkg darált dió/dejó
· 1/2 l tej
· 2 tojás
· kevés vaj
Egy tűzálló jénait kivajazunk.
A diót összekeverjük a cukorral.
A zsemléket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy réteget teszünk a jénai aljára.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a citromlével.
Ezután jöhet a többi rétegezés a jénaiba:
A zsemléket megszórjuk almával, mazsolával, dióval. Majd megismételjük a zsemlétől az egészet, és a tetejére is egy réteg zsemlét teszünk.
A tojásokat villával felverjük, adhatunk hozzá még egy kis cukrot, illetve a tejet.
Ráöntjük a keveréket a rakottasra.
A tetejére kis vajdarabokat teszünk. 180°C-ra előmelegített sütőben, fedő nélkül kb. 25 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.