Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Rakott almás zsömle/kenyér

felvitel dátuma: 2011-03-16 12:07:57       mai nézettség: 1       nézettség: 1742
részletes recept
Rakott almás zsömle/kenyér
Hozzávalók 2 személyre:

·                     3-4 szikkadt kenyér/zsemle

·                     1/2 kg alma

·                     1 citrom leve

·                     3 ek. Cukor

·                     1 marék mazsola

·                     5 dkg darált dió/dejó

·                     1/2 l tej

·                     2 tojás

·                     kevés vaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Egy tűzálló jénait kivajazunk.
A diót összekeverjük a cukorral.
A zsemléket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy réteget teszünk a jénai aljára.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a citromlével.
Ezután jöhet a többi rétegezés a jénaiba:
A zsemléket megszórjuk almával, mazsolával, dióval. Majd megismételjük a zsemlétől az egészet, és a tetejére is egy réteg zsemlét teszünk.
A tojásokat villával felverjük, adhatunk hozzá még egy kis cukrot, illetve a tejet.
Ráöntjük a keveréket a rakottasra.
A tetejére kis vajdarabokat teszünk. 180°C-ra előmelegített sütőben, fedő nélkül kb. 25 percig sütjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*