Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Rakott karfiol

felvitel dátuma: 2013-04-29 17:20:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1548
részletes recept
Rakott  karfiol
Hozzávalók 4 személyre:
  • 0.5 kg rizs
  • 1 fej karfiol
  • 1 kg sertés darálthús
  • , bors, pici delikát
  • 20 dkg sajt
  • kevés olaj, vagy zsír
  • szárnyas fűszersó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tk pirospaprika
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük, a rizst pedig puhára. Leszűrjük és kihűtjük a karfiolt és a rizst is.  Egy nagyobb lábasban megforrósítjuk a zsírt, üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst is és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, alaposan összekeverjük és még 5 percig pároljuk. Egy tepsit kizsírozunk, a rizst eligazítjuk benne. Ráöntjük a hús felét, majd erre a karfiolt amit megszórunk fűszersóval, a tetejére a maradék húst. A tetejét megszórjuk a lereszelt sajttal. Forró sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a sajt nem olvad és nem lesz szép színe.

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*