Nagyon finom lehet, mentettem, vasárnap el is készítem!:)
1kg sertéshús (nyakas)
lehet csirke comb,vagy mell is.
13Db tojás
30dkg trappista sajt
3pohár(175gr)tejfől
só,vegeta izlés szerint
1 púpos evökanál liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elöző este a húst ki csontozom majd ki klopfolom.be sózom,vegetázom.
Hűtőbe rakom egy éjszakára.
Másnap,egy közepes tepsit ki zsírozom és vékonyan be szórom prézlivel.
10db tojást meg főzöm,meg pucolom.
Lereszelem a sajtot(ebből 5dkg félre rakunk)hozzá keverem a 3db nyers
tojást,a tejfölt,vegetát,sót,a késhegynyi szódabikarbónát,és a lisztet,és jól össze keverem.
A tepsi aljába leterítem az első sor húst,majd egy sor fött tojást(tojás szeletelő),és egy sor öntet.
Ezt addig folytatjuk míg az anyagunk el nem fogy. Legfelülre egy sor öntettel zárunk,majd rá szórom az 5dkg reszelt sajtot.Elő melegített sütőben,(180fok) készre sütjük.
Akkor jó,ha a villa könnyen bele megy a húsba,és el főtte a levét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.