Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » RÁKÓCZI TÚRÓS TORTA II.

felvitel dátuma: 2012-05-25 14:57:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2021
részletes recept
RÁKÓCZI TÚRÓS TORTA II.
Hozzávalók 1 személyre:

 

23 cm-es tortaformához

 

1 csomag réteslap

 

Töltelék:

500 gtúró

4 tojás sárgája

5 ek nádcukor

baracklekvár

 

Tojáshab:

4 tojás fehérje

5 ek víz

8+2 ek nádcukor

(nádcukor helyett én kristálycukrot használtam)

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

Elkészítjük a tölteléket. 500 g túrót a 4 tojás sárgájával és 5 ek nádcukorral mixerrel összekeverjük. A réteslapokat kettesével vágódeszkára helyezzük és félbe vágjuk (hosszanti irányban). Vékonyan megkenjük a töltelékkel (nálam 2 evőkanálnyi került minden félbevágott réteslapra) és baracklekvárral. Feltekerjük és spirálszerűen a kivajazott tepsibe helyezzük. Érdemes a közepétől kifele haladni. Amint elkészült a spirál rétesünk előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 25-30 percre.

 

 

 

Amíg sül, elkészítjük a tojáshabot. A vízből és 8 evőkanálnyi nádcukorból szirupot főzünk. A tojásfehérjéket kissé felverjük a 2 evőkanálnyi nádcukorral. Ha már néhány percig főtt a szirup lassú tűzön, akkor belecsurgatjuk a szirupot a tojáshabba és addig verjük amíg az kihűl és kemény hab lesz. A tojáshabot a tortára kenjük és 5-10 percre visszatesszük a sütőbe. Éles késsel szeleteljük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*