Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rákóczi túrós torta

felvitel dátuma: 2011-10-17 19:38:20       mai nézettség: 1       nézettség: 1002
részletes recept
Rákóczi túrós torta
Hozzávalók 8 személyre:

 

Hozzávalók

26 cm-es tortaformához

 

Tészta:

150 g liszt

50 g vaj

50 g cukor

1 tojássárgája

60 g tejföl

1/2 csomag sütőpor

1 csipet só

 

Töltelék:

500 g túró

cukor ízlés szerint

2 tojássárgája

vanília

reszelt citromhéj

1 csipet só

1 evőkanál búzadara

 

Hab:

3 tojásfehérje

200 g cukor

 

Hab közötti rész kitöltéséhez:

baracklekvár

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.

Lehet vajazni, lisztezni is, de akkor nem biztos, hogy ki tudjuk venni a formából.

 

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

 

A tésztát előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig sütjük. Kivesszük és a túrótölteléket rásimítva visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a töltelék és a tortaforma találkozásánál egy hajszálvékony aranybarna csík meg nem jelenik.

( 15-20 perc )

 

Amíg ezt elérjük, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Én gőz fölött szoktam, de nem muszály.

A habot zacskóba vagy habzsákba töltjük és amint megsült a tortánk, még melegen rányomjuk a habot.

Visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab megszilárduljon, ez kb. 5-7 perc.

Ha ez is kész, végleg kivesszük a sütőből.

Botmixerrel felhabosítjuk a lekvárt, zacskóba tesszük és azonnal - még forróan - kitöltjük a hab közötti részeket.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*