Hozzávalók
26 cm-es tortaformához
Tészta:
1 tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
Töltelék:
cukor ízlés szerint
2 tojássárgája
vanília
reszelt citromhéj
1 csipet só
1 evőkanál búzadara
Hab:
3 tojásfehérje
Hab közötti rész kitöltéséhez:
baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.
Lehet vajazni, lisztezni is, de akkor nem biztos, hogy ki tudjuk venni a formából.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztát előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig sütjük. Kivesszük és a túrótölteléket rásimítva visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a töltelék és a tortaforma találkozásánál egy hajszálvékony aranybarna csík meg nem jelenik.
( 15-20 perc )
Amíg ezt elérjük, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Én gőz fölött szoktam, de nem muszály.
A habot zacskóba vagy habzsákba töltjük és amint megsült a tortánk, még melegen rányomjuk a habot.
Visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab megszilárduljon, ez kb. 5-7 perc.
Ha ez is kész, végleg kivesszük a sütőből.
Botmixerrel felhabosítjuk a lekvárt, zacskóba tesszük és azonnal - még forróan - kitöltjük a hab közötti részeket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.