Kedves anyka nagyon guszták a receptjeid gratula,Légyszi írd meg mit jelent a réselt zselatin és hol szerezhetö be köszönettel: Hajnalka
Hozzávalók
26 cm-es tortaformához
Tészta:
150 g liszt
50 g vaj
50 g cukor
1 tojássárgája
60 g tejföl /1 púpos evőkanál/
1/2 csomag sütőpor vagy 1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
Töltelék:
500 g túró
15 dkg cukor
2 tojássárgája
vanília
reszelt citromhéj
1 csipet só
1 evőkanál búzadara
Hab:
3 tojásfehérje
200 g cukor
Hab közötti rész kitöltéséhez:
baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk., a tetejét vékony rétegben búzadarával megszórjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára simítjuk.
A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a szélei el nem kezdenek rózsaszínűek lenni. kb ( 15-20 perc )
Amíg ez sül, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd apránként lágy mozdulatokkal hozzáadjuk a porcukrot.
A habot zacskóba vagy habzsákba töltjük és amint megsült a tortánk, még melegen rányomjuk a habot.
Visszatoljuk a sütőbe és kis lángon készre sütjük. Akkor jó, ha rózsaszínű a hab.
Ha kész, kivesszük a sütőből és a még forró sütin a habcsíkok közötti réseket zselatinnal kevert folyós baracklekvárral kitöltjük. Ha kihűlt, tálalásig hűvös helyre, vagy hűtőbe tesszük.
Kedves anyka nagyon guszták a receptjeid gratula,Légyszi írd meg mit jelent a réselt zselatin és hol szerezhetö be köszönettel: Hajnalka
Szia Hajnalka! Nem igazán értem mi a kérdésed! Réselt zselatin nincs! Nem is írtam ilyet.Eredetileg ezt írtam: "és a még forró süti réseit zselatinnal kevert folyós baracklekvárral kitöltjük." Ezt most átszerkesztettem, hogy érthetőbb legyen. Olvasd el ismét, így már érthetőbb? Zselatinpor minden élelmiszerboltban kapható! Ebből egy teáskanálnyit kevés vízben állni hagytam rövid ideig, majd felforrósítottam, hogy sima állagú legyen és a folyós baracklekvárhoz kevertem, majd a habcsíkok réseibe csorgattam. Bízom benne, hogy most így már teljesen érthető a leírás! Amennyiben még kérdésed van, szívesen válaszolok! Köszönöm a dicséretedet a receptjeimet illetően. Szia. Marianna
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.