Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Ötletes / kreatív ételek recept » Rákóczi Túrós ahogy anyukám csinálta

felvitel dátuma: 2013-04-22 15:35:17       mai nézettség: 1       nézettség: 4558
részletes recept
Rákóczi Túrós ahogy anyukám csinálta
Hozzávalók 6 személyre:

 

25 dkg liszt
10 dkg vaj
6 dkg cukor
2 tojás sárga
1 dl tejföl
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
töltelék:
75 dkg túró
12 dkg cukor
2 tojás sárgája
5-10 dkg mazsola (nálam ez kimarad,nem szeretik)
1cs vaníliás cukor

2,5 dkg búzadara

, 1 citrom reszelt héja

1dl tejfől

2 tojás fehérje habbá verve
habrács:
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
3-4 ev k baracklekvár

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

 

A cukros sütőporos lisztet elmorzsolom a felkockázott hideg vajjal és a tejföllel, tojás sárgával omlós tésztát gyúrok belőle. Mehet a hűtőbe 30 percre, ez alatt elkészül a töltelék.
A túrót kikeverem a cukorral, tojás sárgákkal, ízesítőkkel, (hozzáadom a megáztatott lecsepegtetett mazsolát), végül belekeverem a habbá vert fehérjéket is óvatosan.
A tésztát vajazott lisztezett tepsibe nyújtom, megszurkálom és 180 fokon 10 percig elősütöm.
Kiveszem és megszórom egy kanál búzadarával , majd teszek egy vékony réteg barack lekvárt ezután rásimítom a túrókrémet. Tovább sütöm 25 percig.
Közben  kemény habbá verem a 4 tojás fehérjét, majd apránként hozzáadom a cukrot is, tovább verve a habot.  Ezután habzsákba szedem és a kivett tészta tetejét berácsozom vele. Visszateszem sülni még kb. 10-15 percre, míg egy kicsit színesedik a hab.
Ezalatt a baracklekvárt bot mixerrel pürésítem és egy nylonzacskóba szedem, lyukat vágok a csücskére.
A kész sütemény rácsközeibe nyomom a lekvárt és a tepsiben hagyom kihűlni. Vízbe mártott késsel vágom kockákra.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 ági magyar 2015 szeptember 4

2 tojás kell a tésztához, 2 tojás kell töltelékhez, de csak a sárgájuk, a fehérjéket habbá verem és a töltelékbe teszem. Újabb 4 tojás fehérjét habbá verek és ezzel rácsozom be a tészta tetejét?

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 szeptember 4

KEDVES ÁGNES ,PONTOSAN ÍGY VAN A RECEPT 2tojás sárgája a tésztába 2 tojás sárgája a túró töltelékbe és 2 tojás fehérje a töltelékhez .Itt marad 2 tojás fehérjénk ehhez még sajnos hozzá kell rakni 2 fehérjét mert a receptben 4 tojás fehérje van a tetején .Meglehet próbálni a kettővel is a tetejét de lapos lesz a hab rács.Így persze marad 2 tojás sárga de azt berakjuk a hűtőbe és másnap elhasználjuk rántottába vagy bundás kenyérhez .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*