Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rákoczi túros

felvitel dátuma: 2013-10-05 15:28:29       mai nézettség: 1       nézettség: 962
részletes recept
Rákoczi túros
Hozzávalók 1 személyre:
  • Tésztához:
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • Töltelékhez:
  • 75 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 5-6 e.k. kristálycukor
  • tojás felvert habja
  • fél citrom reszelt héja
  • Tetejére:
  • 5 tojásfehérje
  • 5-6 e.k. kristálycukor
  • Tepsi kikenéséhez:
  • 2 dkg vaj vagy margarin
  •  
Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, a mazsolával, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Egy kb 25×35 centis tepsit kivajazunk, a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk, vagy kinyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ezután a túrókrémet egyenletesen rákenjük.,amit felvert tojásfehérjével lazítunk.sütőbe tesszük,és kb 180 fokon megsütjük a túrós alapot.Majd a tojásfehérjét félig felverjük, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük és a túrókrémre nyomjuk keresztben. Közte lévő részeket baracklekvárral töltjük ki. Visszatolva 150 fokon,kb 20 percig szárítjuk még szép világos barna nem lesz a tojáshab.Tipp:az elősüött linzerlapot,megkenhetjük baracklekvárral.,és erre tesszük a túrótölteléket!!

Szakács:


Film link: http://barkasuti.blogger.hu/2012/09/24/rakoczi-turos

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*