A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, a mazsolával, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Egy kb 25×35 centis tepsit kivajazunk, a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk, vagy kinyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ezután a túrókrémet egyenletesen rákenjük.,amit felvert tojásfehérjével lazítunk.sütőbe tesszük,és kb 180 fokon megsütjük a túrós alapot.Majd a tojásfehérjét félig felverjük, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük és a túrókrémre nyomjuk keresztben. Közte lévő részeket baracklekvárral töltjük ki. Visszatolva 150 fokon,kb 20 percig szárítjuk még szép világos barna nem lesz a tojáshab.Tipp:az elősüött linzerlapot,megkenhetjük baracklekvárral.,és erre tesszük a túrótölteléket!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.