Nagyon mutatós, mentettem. Ki fogom próbálni.
A tésztához:
20dkg finom liszt
10 dkg vaj
3 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
2 db tojás sárgája
2 ek.tejföl
1 tk.sütőpor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
75 dkg tehéntúró
10 dkg kristály cukor
5 dkg vaníliás cukor
3 db tojás
5 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
1 kis pohár tejföl
A tetejére:
4 db tojás fehérje
10 dkg porcukor
30 dkg sárgabarack lekvár
Előkészítés: A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal. Hozzáadjuk a többi anyagot és tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük 15-20 percet.
Elkészítés: A tésztát a tepsink méretére nyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat, tejfölt, a kikevert tojások sárgáját, összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások habját. A tésztát kivesszük a sütőből és egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe 20-25 percre. A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük a 10 dkg cukorral. A habot habzsákba töltjük és a megsült tésztánk tetejét berácsozzuk. Visszatesszük a sütőbe és a legkisebb fokozatra állítva 20-25 percig inkább szárítjuk, mint sütjük. Kivesszük a tésztát és hagyjuk kihűlni. Ezután a rácsok közét kanállal vagy habzsák segítségével lekvárral töltjük ki.
Jó étvágyat kívánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.