Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Rákóczi túrós

felvitel dátuma: 2012-04-01 09:46:41       mai nézettség: 2       nézettség: 1522
részletes recept
Rákóczi túrós
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

20dkg finom liszt

10 dkg vaj

3 dkg porcukor

2 dkg vaníliás cukor

2 db tojás sárgája

2 ek.tejföl

1 tk.sütőpor

1 csipet

1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

75 dkg tehéntúró

10 dkg kristály cukor

5 dkg vaníliás cukor

3 db tojás

5 dkg mazsola

1 db citrom reszelt héja

1 kis pohár tejföl

A tetejére:

4 db tojás fehérje

10 dkg porcukor

30 dkg sárgabarack lekvár

 

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 70 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal. Hozzáadjuk a többi anyagot és tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük 15-20 percet.

Elkészítés: A tésztát a tepsink méretére nyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat, tejfölt, a kikevert tojások sárgáját, összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások habját. A tésztát kivesszük a sütőből és egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe 20-25 percre. A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük a 10 dkg cukorral. A habot habzsákba töltjük és a megsült tésztánk tetejét berácsozzuk. Visszatesszük a sütőbe és a legkisebb fokozatra állítva 20-25 percig inkább szárítjuk, mint sütjük. Kivesszük a tésztát és hagyjuk kihűlni. Ezután a rácsok közét kanállal vagy habzsák segítségével lekvárral töltjük ki.

étvágyat kívánok!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 április 1

Nagyon mutatós, mentettem. Ki fogom próbálni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*