Koszi szépen, valóban nagyon fincsi!
Rákoczi túrós:
25dkg liszt , 1 csomag sütőpor, 12dkg vaj(vajacska), 12 dkg cukor, 1 tojás sárgája , 1 dl tejföl,csipet só. Ezeket össze gyúrtam egy tálba és beraktam a hűtőbe pihizni kb.1 óra.
20x30 cm, tepsit kibéleltem sütő papírral bele lapítottam a tésztát megszurkáltam villával és 180 fokos alul –felül sütés 20 perc.
Sütés alatt el készítettem a 50 dkg túrót , 3 tojás sárgájával és 10-15 dkg cukorral össze kevertem.
3 tojás és a tésztából maradt 1 tojás fehérjéhez 1 evőkanál ecetet, csipet sót és 8 dkg porcukrot adtam jó kemény habot vertem, már mint a robotgép.
20 perc után kivettem a tésztát és meg kentem sárgabarack lekvárral és rá borítottam a túrót, és vissza toltam a sütőbe még 20 percre.
Amikor ez is lejárt kivettem és a tojás habot rá simítottam , vissza raktam sülni 5 percig, majd lezártam a sütőt és még nem vettem ki 15 percig , így gyönyörű habot kaptam ami nem esett össze!
Lehet hogy bonyolultnak tűnik de nem az. Jó étvágyat hozzá .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.