Finom lehet ez a süti , holnap elkészítem én is .
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk kb. 10 percre. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi alapanyagot, utoljára a tojások sárgáját. Simára gyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1-1,5 cm vastagságúra. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a mézet, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a búzadarát és a lecsepegtetett mazsolát, jól összedolgozzuk. A tölteléket a tésztára simítjuk. 180 fokos sütőben lassan sütjük, amíg már kezd egy kis színe lenni a túrótölteléknek. Amíg sül, a 4 tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot és néhány csepp citromlevelet a végén, habzsákba töltjük. A tésztát kivesszük a sütőből, és berácsozzuk a habbal. Visszatoljuk a sütőbe és addig hagyjuk ott, amíg a habnak kezd egy kis színe lenni, vigyázni kell, nehogy megégjen. Ha megsült, kivesszük a sütőből. Egy kis tálban mikróban felforrósítunk pár kanál baracklekvárt, és kitöltjük vele a habrácsok közötti területeket. Kihűlés után szabad csak szeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.