Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Rákóczi túrós

felvitel dátuma: 2014-09-01 10:49:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1630
részletes recept
Rákóczi túrós
Hozzávalók 4 személyre:
  • Tésztához:
  • 13dkg liszt
  • fél sütőpor
  • 6dkg vaj
  • 6dkg cukor
  • 1tojás sárgája
  • 1ek tejföl
  • reszelt citromhéj
  • Krém:
  • 50dkg túró
  • 15dkg cukor
  • 4tojás sárgája
  • 1cs vaniliáscukor
  • citromhéj mazsola ízlés szerint
  •  1tojás fehérje
  • baracklekvár
  • Hab:
  • 4tojás fehérje
  • 10dkg porcukor
  • Szükségünk lesz még 6dkg zsemlemorzsára
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
  1. A tésztához a nedves anyagokat jól kikeverjük,majd hozzágyúrjuk az átszitált liszt,és sütőpor keverékét.Minimum30percre hűtőbe tesszük.
  2. Addig elkészítjük a krémet.A túrót áttörjük,a hozzávalókat belekeverjük a tojásfehérje kivételével,amit először kemény habbá verünk,és így adjuk a túrókrémhez.
  3. 21x35-ös tepsit vajjal,vagy zsírral kikenünk,a tésztánkat a méretére nyújtjuk,villával megszúrkáljuk,és kb 10percig 180 fokon elősütjük.Ezután megszórjuk zsemlemorzsával,egyenletesen rákenjük a túrókrémet,és negyed órára visszatesszük a sütőbe.
  4. Ezalatt a tojásfehérjéket kemény habbá verjük,majd fokozatosan a porcukrot is hozzá adagoljuk.Habzsákba tesszük.A tésztánkat kivesszük a sütőböl,megkenjük baracklekvárral,majd átlósan rácsokat nyomunk a habból a tetejére.Teljes takarékon,a sütőajtót kitámasztva egy kicsit,még 15 percig szárítjuk a habot.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 gyurcsicskrisztina 2014 szeptember 2

Imádom... :) gyönyörűséges... :)

0/10 jákli judit 2014 szeptember 6

Köszönöm szépen Krisztina!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*