Szinte érzem az illatát!!Egyszerűen meseszép!!:))
Hozzávalók:
40 dkg hús /lehet csirke vagy pulykamell/
2 x 3 evőkanál olaj
3-4 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
karalábé
zellergumó
20 dkg gomba
3-4 szem apróbb krumpli
20 dkg zöldborsó /mirelit is jó/
karfiol/ esetleg brokkoli
paprika, paradicsom /néhány szelet/
aprított petrezselyemzöld /szárított is lehet/
kb 5dkg csigatészta
fűszerek: só, őrölt bors, kakukkfű, fokhagymapor, őrölt szerecsendió, őrölt kömény,
őrölt babérlevél, kurkuma, ételízesítő / a fűszerek egyénileg választhatók, némelyik elhagyható/
a zöldségek variálhatók, cserélhetők kinek-kinek ízlése szerint
Elkészítés:
A húst megmosom és apró kockára vágom. A zöldségeket megpucolom, megmosom és felaprítom. Egy serpenyőben a húst 3 kanál olajjal kicsit megpirítom, majd fedő alatt párolom. Egy nagyobb lábosban 3 kanál olajjal a répákat, a borsót, a karalábét és a zellert szintén párolni kezdem, fedő alatt. 15-20 perc múlva hozzáadom a gombát, a krumplit és a paprikát, paradicsomot. Újabb 10-15 percig együtt párolom az összes zöldséget, majd kb 1 liter vízzel felöntöm, fűszerezem, majd ha már forr, hozzáadom a megpárolt húst is. Ha már jól összeforraltam felöntöm, most már 3-4 liter vízzel és beleteszem a karfiol és a csigatésztát, majd készre főzöm. Amikor kész, akkor a felaprított petrezselymet a tetejére szórom és tálalható
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.