Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Raffaelo torta

felvitel dátuma: 2012-02-01 17:10:57       mai nézettség: 1       nézettség: 1589
részletes recept
Raffaelo torta
Hozzávalók 6 személyre:
  • 4 tojás
  • •20 dkg cukor
  • •20 dkg liszt
  • •9 ek langyos víz
  • •1 cs vaníliás cukor
  • •1 cs sütőpor
  • •1 citrom reszelt héj
  •  
  • Krém:
  •  
  • •20 dkg fehér csokoládé
  • •1 kis dobozos mascarpone
  • •2 dl habtejszín
  • •5 dkg porcukor
  • •2 cs. vaníliás cukor
  • •10 dkg kókuszreszelék

•szeletelt mandula (pirítva

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
elkészítés
  1. A piskótáhhoz a tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felét a fehérjével habbá verjük. A másik felével pedig a sárgákat keverjük ki, a vizet kanalanként adjuk hozzá. Amikor már habos, beletesszük a lisztet és a sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a habot, majd kerek tortaformában megsütjük.
  2. A krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokit. Felverjük a habot a vaníliás cukorral, porcukorral. A langyos csokihoz hozzákeverjük a mascarpone-t, a habot és a kókuszreszeléket.
  3. A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel. Hagyunk a tetejére és az oldalára is.
  4. Behintjük kókuszreszelékkel. A tetejét megszórjuk pirított mandulaszeletekkel. Tejszínhabbal díszítjük.
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés 

 

 

      készülhet  házi marcipán goyó díszítésnek 

 

       65 db golyóhoz:

 

  • 1 doboz kókusztej (1,65 dl) + kb. 0,5 dl víz (ha nagyobb kiszerelésű doboz van, nyugodtan mehet 2 dl kókusztej, csak akkor nem kell a víz)
  • 1,5 cs (200 grammoskókuszreszelék
  • 19 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 7 dkg sovány tejpor
  • 1 db 25 dkg-s szobahőmérsékletű kockavaj
  •  1 cs (100 g) hántolt, egész mandulabél (ha nincs hántolt mandulánkáztassuk 1 percre forrásban lévő vízbe, így a barna hártya könnyedén lejön
  •  
 
  1. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadunk 1 csomag kókuszreszeléket, a tejport és a folyadéko(ka)t , hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Ha túl lágy lenne, keverhetünk hozzá még tejport.
  3.  Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, majd közepébe egy-egy szem mandulát teszünk, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Mini muffinpapírokba helyezzük, tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
 
 
Szakács: kohozsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 tothneevi 2012 február 1

Remek!

0/10 kohozsu 2012 február 2

Köszönöm. Nagyon finom. Igazán nem bonyolult és mégis nagyon ünnepi torta.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*