Mandulás tészta:
10 dkg liszt
6 dkg porcukor
7 dkg darált mandula
7 dkg margarin
Kókuszos tészta:
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
10 dkg liszt
só
Krém:
1 l tej
3 cs. tejszín ízű pudingpor
7 tojássárgája
6 ek. cukor
20 dkg margarin
20 dkg fehér csokoládé
Mandulás tészta:
A hozzávalókat összegyúrjuk, rugalmas tésztát kell kapnunk.
Ha darabos lenne, egy kis langyos vizet adhatunk hozzá.
30 percet pihentetjük.
Ez lesz a középső lap.
Kókuszos tészta:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót és a kókuszreszeléket.
Kapcsos tortaformában lassú, mérsékelt tűzön megsütjük.
Ha kihűlt kettévágjuk.
Krém:
A cukrot, a pudingport, a tojássárgáját csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
Még melegen belekeverjük a fehércsokoládét. Kihűtjük.
A margarint habosra keverjük, és a kihűlt krémmel jól összekeverjük.
Összeállítás:
A kókuszos lapot megkenjük krémmel, erre kerül a mandulás lap, megint krém, és végül a kókuszos lap. Az egész tortát bevonjuk a krémmel, és tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.