Hozzávalók
A piskótához:
8 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál kristálycukor
1 csomag sütőpor
2 evőkanál olaj
A kókuszos krémhez:
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
2 csomag kókusz vagy vanília ízű pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál porcukor
2 db tojás sárgája
5 dl habtejszín
A dísztéshez:
ízlés szerint tejszínhab
szeletelt mandula
csokireszelék
Raffaello golyók
cukorkák, stb.
300.Receptemmel a fiamnak készült Tortával Jubilálok
Elkészítés
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskóta tésztát készítünk, melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.
A kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük és félre tesszük. A 2 dl tejet, a két tojássárgáját, a cukrokat és a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket és folyamatos kevergetés közben felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel. Az így kapott krémmel megtöltjük a piskótalapokat, és kívülről is bevonjuk.
A tortát tetszőlegesen tejszínhabbal, Raffaello golyókkal, szeletelt piritott mandulával, díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.