Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Raffaelló Torta

felvitel dátuma: 2014-05-18 13:13:40       mai nézettség: 1       nézettség: 2062
részletes recept
Raffaelló Torta
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók

A piskótához:

 

8 tojás

8 evőkanál liszt

8 evőkanál kristálycukor

1 csomag sütőpor

2 evőkanál olaj

A kókuszos krémhez:

 

5 dl tej

10 dkg kókuszreszelék

2 csomag kókusz vagy vanília ízű pudingpor

1 csomag vaníliás cukor

5 evőkanál porcukor

2 db tojás sárgája

5 dl habtejszín

A dísztéshez:

 

ízlés szerint tejszínhab

szeletelt mandula

csokireszelék

Raffaello golyók

cukorkák, stb.

 

300.Receptemmel a fiamnak készült Tortával Jubilálok

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskóta tésztát készítünk, melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

A kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük és félre tesszük. A 2 dl tejet, a két tojássárgáját, a cukrokat és a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket és folyamatos kevergetés közben felfőzzük, majd kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel. Az így kapott krémmel megtöltjük a piskótalapokat, és kívülről is bevonjuk.

A tortát tetszőlegesen tejszínhabbal, Raffaello golyókkal, szeletelt piritott  mandulával,  díszítjük.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*