Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Raffaelló szelet

felvitel dátuma: 2013-05-14 09:33:38       mai nézettség: 2       nézettség: 838
részletes recept
Raffaelló szelet
Hozzávalók 4 személyre:

Sárga tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
fél citrom leve
Barna tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
Krém:
10 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás puding
3 dl tej
1 kocka margarin

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 7 perc
Elkészítés:

Az 5 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verem. 15 dkg kókuszt elkeverek 2 evőkanál rétesliszttel és fél csomag sütőporral, majd beleforgatom a habba, és belefacsarom a fél citrom levét is. A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. A barna tésztához 5 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verek. 15dkg darált diót összekeverek 3 evőkanál keserű kakaóporral, 2 evőkanál rétesliszttel, fél csomag sütőporral, majd a habba forgatom. A sárga tésztához hasonlóan sütöm meg. A krémhez 10 tojássárgáját kikeverek 1 csomag vaníliás cukorral és 20 dkg cukorral. Hozzáadok 1 csomag főzéssel készítendő vaníliás pudingport meg 3 dl tejet, és sűrűre főzöm. A tűzről levéve egy kicsit hűlni hagyom, majd apránként belekeverek 25 dkg margarint. Végül a sárga tésztát megkenem a krém 3/4 részével, majd befedem a barna tésztával, és elsimítom rajta a maradék krémet, és kókusszal megszórom.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*