10 dkg búzadara
10 dkg kókuszreszelék
6 dl tej
2 ek. vaj
2 dl tejszín
15 dkg cukor
30 szem mandula
1 csomag vaníliás cukor
A tejet, a tejszínt, a kókuszreszeléket és a cukrot főzzük sűrűre. Közben a darát pirítsuk meg a vajon. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetés mellett kell, mert hamar le tud égni.
Ha a dara kifehéredett, öntsük hozzá a kókuszpépet, és főzzük addig, amíg elválik az edény falától.
Hűtsük ki, formázzunk belőle golyókat, melyek közepébe 1-1 mandulaszemet tegyünk, végül kókuszreszelékben forgassuk meg a golyókat.Én most mandula forgácsba és színes cukorkába is beleforgattam
30 db lesz belőle
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.