Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Raffaello golyók

felvitel dátuma: 2011-12-27 16:38:22       mai nézettség: 1       nézettség: 1612
részletes recept
Raffaello golyók
Hozzávalók 1 személyre:

32-45 db

160 g sovány tejpor
60 ml víz
96 g vaj
85 g méz
80 g kókuszreszelék + amit a golyók „panírozása” felvesz
45 db hántolt, pirított mandula
¼ tk. vanília kivonat (ez opcionális) az eredeti recept nem tartalmazza
 

Előkészületi idő: 90 perc


Elkészítés:

A tejport, kókuszreszeléket, mézet összekeverjük. A vajat és vizet együtt felmelegítjük és fokozatosan a keverékhez adjuk. ( A mézet ne forraljuk fel a vízzel,mert elvész a vitamin tartalma). A masszát jól összekeverjük, és 1 órán át  hideg helyen pihentetjük. Kis golyókat formálunk és a közepébe egy mandulát szúrúnk. (Nekem csak szeletelt volt, így 5 szeleteltet tettem bele)A golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk,és máris fogyasztható.
Nekem ebből a mennyiségből 32 golyóm lett, nem 45:)
Ez nem tökéletesen az egészséges verzió, (tejpor), de a cukrot mézzel helyettesítettem, így javult az arány.  Ha több időm lesz kikísérletezem a tejpor helyettesíthetőségét
recept innen:
http://desszert.eu/raffaello_golyo
 

Szakács: Helga


Film link: http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2011/12/raffaello-golyo-janos-napi.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2011 december 27

Ügyes vagy, gusztusosak!

0/10 Helga 2011 december 27

Kösz, ez egy brutál egyszerű recept:)

0/10 kautz1009 2011 december 27

Köszi,ezt kipróbálom!Nagyon tetszik!Gratula!:)

0/10 Helga 2011 december 27

Köszi:) Valami klasszal akartam előrukkolni, ez a 100. receptem:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*