A piskótához:
· 6 tojás
· 6 ek cukor
· 6 ek liszt
· 2 ek apró kókuszreszelék
· 1 kis kupak vanília aroma
A krémhez:
400 ml kókusztej
100 ml tej
· 1 cs főzős vaníliapuding
· 5 ek cukor
· 4 ek apró kókuszreszelék
· 20 dkg Rama
Díszítéshez:
· 1 doboz Raffaello
· 15 dkg mandula- v. fehér csoki forgács
1. A hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát, és kerek tortaformában megsütjük. Hűlésig a formában hagyjuk.
2. A krémhez a kókusztejet a tejjel elkeverjük, és ezzel a keverékkel a tasakon található leírás szerint elkészítjük a pudingot, majd a kész pudingba belekeverjük a kókuszreszeléket, és kihűtjük a pudingot.
3. Ha kihűlt, a vajat habosra keverjük, és lassan hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tökéletes krémes állag eléréséhez legalább 4-5 percig magas fokozaton keverjük robotgéppel. Az eredmény egy könnyű, habos, illatos és nagyon finom krém lesz.
4. A piskótát vegyük ki a formából, vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém 2/3-ával, a megmaradt krémmel fedjük be a tortát. Oldalát mandulaforgáccsal, tetejét Raffaello-val és mandula- vagy fehér csokiforgáccsal díszítjük. Fontos: a mandulát ebben az esetben nem szabad megpirítani.
sütési hőfok:
180°C
tepsi mérete:
25 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.