1-2 db. csirkemell
2 db sárgarépa
1-2 db hagyma
1 petrezselyem gyökér
1 kis zeller
200 g tejföl
2 tojás
3-4 db fokhagyma
só
ecet/ citrom (savanyításként)
A csirkemellet megfőzzük egészben. Főzés közbeni habját eltávolítjuk, amikor már nem habzik belevágjuk a zöldségeket nagy darabokban. Hagyjuk főni addig amíg megpuhul, kivesszük a levesből és felvágjuk a csirkemellet, majd visszatesszük főzni. A zöldségeket összepaszírozzuk és szintén tovább főzzük.
Hagyjuk főni kb 5 percet, addig amíg elkezd forrni. A tojásokat és a tejfölet összedolgozzuk jól egy tálban, és hozzáadjuk a leveshez, és összekavarjuk.
A fokhagymát megpürésítjük, és hozzáadjuk a leveshez, valamint sóval, ecettel esetleg citrommal savanyítjuk ( felszolgáláskor is beleönthetjük a tányérba). Valamint apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.