Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Radnóti csorba

felvitel dátuma: 2013-10-14 13:48:09       mai nézettség: 1       nézettség: 4801
részletes recept
Radnóti csorba
Hozzávalók 1 személyre:

1-2 db. csirkemell
2 db sárgarépa
1-2 db hagyma
1 petrezselyem gyökér
1 kis zeller
200 g tejföl
2 tojás
3-4 db fokhagyma

ecet/ citrom (savanyításként)

Előkészületi idő: 50 perc


Elkészítés:

A csirkemellet megfőzzük egészben. Főzés közbeni habját eltávolítjuk, amikor már nem habzik belevágjuk a zöldségeket nagy darabokban. Hagyjuk főni addig amíg megpuhul, kivesszük a levesből és felvágjuk a csirkemellet, majd visszatesszük főzni. A zöldségeket összepaszírozzuk és szintén tovább főzzük.
Hagyjuk főni kb 5 percet, addig amíg elkezd forrni. A tojásokat és a tejfölet összedolgozzuk jól egy tálban, és hozzáadjuk a leveshez, és összekavarjuk.
A fokhagymát megpürésítjük, és hozzáadjuk a leveshez, valamint sóval, ecettel esetleg citrommal savanyítjuk ( felszolgáláskor is beleönthetjük a tányérba). Valamint apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

Szakács: baba


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*