50 dkg liszt
20 dkg. zsir
1 ek. cukor
csipet só
2 dkg. élesztő tejben felfuttatva
3 tojás sárgája, és annyi tej amennyit felvesz.
Krém:
3 tojás fehérjét keményre verjük
15 dkg. cukor
15 dkg. darált dió
barack lekvár ízlés szerint
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk.
Krém:
3 tojás fehérjét keményre verjük 15 dkg. cukorral, utánna belekeverünk 15 dkg. darált diót.
A tésztát egyenként kinyújtjuk, megkenjük barack lekvárral, és úgy csavarjuk fel, hogy mind két felén négy csavarás kegyen.
Mindegyiket így csináljuk.
Tepsibe egymás mellé tesszük, és kezünkkel egy kicsit széthúzzuk hogy a krémet bele tudjuk kanalazni. Mindegyikbe egyfórmán jusson.
Nem baj ha magasabb lesz a krém, szép pirosra sütjük.
Óvatosan szeleteljük, mert a tojás fehérje törik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.