50 dkg kiszt
25 dkg margarin
20 dkg pcukor
1 egész tojás
1 csm sütőpor
pici tört fahéj
2 evőkanál rum
só, annyi tejföl amennyit a tészta felvesz( először csak keveset kb fél evőkanálnyit)
lekvár
1,5 kg sárgabarack
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást,
a cukrot, a sütőport, fahéjat rumot, sót tejfölt(először keveset!!)
Jól eldolgozzuk és kétfelé osztjuk.
Kikent tepsibe simítjuk, vékonyan megkenjük lekvárral, és szép sorba rátesszük a barackokat.
A másik tésztát is kinyújtjuk akkorára mint a tepsi, és derejevágóval felcsíkozzuk.
Berácsozzuk a tésztát, majd előmelegített sütőbe sütjük180 fokon.
(A képen még csak félkész állapotban van a süti!)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.