Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rácsos lekváros

felvitel dátuma: 2012-01-30 12:21:57       mai nézettség: 1       nézettség: 1710
részletes recept
Rácsos lekváros
Hozzávalók 8 személyre:

70 dkg liszt,25 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 2,5 dl tej 1 evőkanál cukor, 1/2 dkg , 2 egész tojás.

A töltelékhez:szilvalekvár, baracklekvár.

A tészta megkenéséhez 1 tojás sárgája.

 

A sütőedények 20,5cm átmérőjűek.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk.Az élesztőt a cukros langyos tejben megfuttatjuk., a sót beleolvasztjuk.Beleöntjük a lisztbe, majd beletesszük a felütött tojásokat.Puha tésztát gyúrunk, 1 órát letakarva pihenni hagyjuk.A sütőedényeket megzsírozzuk, majd meglisztezzük.

2 részre osztjuk, kibéleljük a 2 gyümölcstorta sütőt a pereméig.A maradék tésztát összegyúrjuk, nyújtjuk, a derelyemetélővel csíkokat vágunk.

vastagon megkenjük a lapokat, ráhelyezzük a csíkokat, tojással megkenjük, előmelegített sütőben takarékon szép pirosra sütjük.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 30

Megérte várni a receptre, annyira finom és szép ez a remekmuved is!

0/10 Makány Aranka 2012 január 30

Köszönöm, Anna!Ebből a tésztából lehet kifliket is készíteni, csak a házi lekvár abból szeret kiszökni.Ezzel a megoldással viszont mind-mind a sütiben maradt.

0/10 kautz1009 2012 január 30

Nagyon jól néz ki!!:)

0/10 Makány Aranka 2012 január 30

Köszönöm.A nagyfiú unoka akart enni sok lekvárral kevés tésztát, meglett!

0/10 Makány Aranka 2012 január 30

Máskor azért várok a felvágással, de sietett a lelkem, alig volt idő megvágni, meg aztán lefotózni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*