Megérte várni a receptre, annyira finom és szép ez a remekmuved is!
70 dkg liszt,25 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 2,5 dl tej 1 evőkanál cukor, 1/2 dkg só, 2 egész tojás.
A töltelékhez:szilvalekvár, baracklekvár.
A tészta megkenéséhez 1 tojás sárgája.
A sütőedények 20,5cm átmérőjűek.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk.Az élesztőt a cukros langyos tejben megfuttatjuk., a sót beleolvasztjuk.Beleöntjük a lisztbe, majd beletesszük a felütött tojásokat.Puha tésztát gyúrunk, 1 órát letakarva pihenni hagyjuk.A sütőedényeket megzsírozzuk, majd meglisztezzük.
2 részre osztjuk, kibéleljük a 2 gyümölcstorta sütőt a pereméig.A maradék tésztát összegyúrjuk, nyújtjuk, a derelyemetélővel csíkokat vágunk.
Jó vastagon megkenjük a lapokat, ráhelyezzük a csíkokat, tojással megkenjük, előmelegített sütőben takarékon szép pirosra sütjük.
Megérte várni a receptre, annyira finom és szép ez a remekmuved is!
Köszönöm, Anna!Ebből a tésztából lehet kifliket is készíteni, csak a házi lekvár abból szeret kiszökni.Ezzel a megoldással viszont mind-mind a sütiben maradt.
Nagyon jól néz ki!!:)
Köszönöm.A nagyfiú unoka akart enni sok lekvárral kevés tésztát, meglett!
Máskor azért várok a felvágással, de sietett a lelkem, alig volt idő megvágni, meg aztán lefotózni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.