Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rácsos kalács

felvitel dátuma: 2012-05-13 15:05:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2204
részletes recept
Rácsos kalács
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta h:25 dkg sima liszt,20 dkg vaj, 1 e tojás.                   Tölt:6 tojás, 13 dkg por cokor,15 dkg darált dió, 1 tojás sárgája megkenni ,porcukor  van cukor....,

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A lisztet,vajat ,tojást jól kidolgozzuk,összegyurjuk eltesszük egy fél órára a hűtőbe,.Atöltelékhez kikeverjük a sárgáját a cukorral habosra,a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgája keverékhez hozzá adjuk a diót és a felvert fehérjét,óvatosan ösze keverjük. a hűtőből kivett tésztának elvesszük a harmadát és félre tesszük,a mardt tésztát kinyujtjuk és a tepsibe htesszük,,30x24 cm és rákenjük a diós masszát. az elvett tésztát kinyujtjuk és felszeleteljük csikokra ,picit meghengereljük és rárakjuk a tésztára ,vagyis berácsozzuk vele,és megkenjük a  felvert cukorozott van cuk.tojással,Előmelegitett sütőbe ,150 fokon 35 percig sütjük,ha kihidegszik felszeleteljük....

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*