Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rácsos diós meggyes

felvitel dátuma: 2012-07-05 10:21:34       mai nézettség: 1       nézettség: 910
részletes recept
Rácsos diós meggyes
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 cs vaniliás cukor,
1 sütőpor,
csipet ,
tejföllel összeállítani.T

öltelék
:
50 dkg megy,,,,
5-10 dkg cukor,
10 dkg főzéssel készíthető puding,
1 kávéskanál fahéj,
2 dl víz
dió

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tésza hozzávalóivai összegyúrjuk kinyújtjuk majd egy 30x39 cm -s tepsibe tesszük 1/3 részt félre teszünk a rácsoknak!.
A töltelékhez feltesszük a megyet főni a cukorral fahéjjal, a 2 dl vízből egy kevéssel majd a maradékkal kikeverjük a pudungport és a megyhez öntjül és sűrűre főzzük és kihűtjük, majd a tésztára öntjük!
Ha van megylevünk azzal is elkészíthetjük víz helyett!
Szórunk darált diót majd berácsozzuk!
A rácsokat megkenjük felvert tojással majd tűpróbáig sütjük!

Szakács: Livi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*