1-2 kg konyhakészre tisztitott ponty
1 kg hajában főtt burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl
3db fehér paprika
3 db paradicsom
6 szelet füstölt szalonna
só
liszt, őrölt pirospaprika a halszeletek panirozásához
Megtisztitott pontyot felszeleteljük kb 2-3 cm-es szeletekre, izlés szerint fűszerezzük . 1 óra hosszáig hagyjuk állni a halszeleteket a fűszererrel.
Füstöltszalonna szeleteket 1 cm-ként bevagdossul és kisütjük.
Héjában megfőzött burgonyát megtisztitjuk és 2 cm-es szeletekre szeljük.
Paprikát paradicsomot vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk.
Tepsit vagy nagymérerű teflonserpenyőt vékonyan meglocsoljuk a szalonna kisült zsirjával s kibéleljük a felszeletelt burgonyával sózzuk izlés szerint borsozzuk. Halszeleteket megforgatjuk paprikáslisztben és rárakjuk a burgonyára . A halszeletekre paradicsomot paprikát vöröshagymát szelünk , meglocsoljuk újból a szalonna kisült zsirjával , telföllel megkenjük s végült ráteszzük a kisült szalonna pörcöket. Közepes lángon készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.