Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Rácponty

felvitel dátuma: 2012-04-20 19:48:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1443
részletes recept
Rácponty
Hozzávalók 4 személyre:

1-2 kg konyhakészre tisztitott ponty

1 kg hajában főtt burgonya

2 közepes fej vöröshagyma

2 dl tejföl

3db fehér paprika

3 db paradicsom

6 szelet füstölt szalonna

liszt, őrölt pirospaprika a halszeletek panirozásához

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Megtisztitott pontyot felszeleteljük kb 2-3 cm-es szeletekre, izlés szerint fűszerezzük . 1 óra hosszáig hagyjuk állni a halszeleteket a fűszererrel.

Füstöltszalonna szeleteket 1 cm-ként bevagdossul és kisütjük.

Héjában megfőzött burgonyát megtisztitjuk és 2 cm-es szeletekre szeljük.

Paprikát paradicsomot  vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk.

Tepsit vagy nagymérerű teflonserpenyőt vékonyan meglocsoljuk a szalonna kisült zsirjával s kibéleljük a felszeletelt burgonyával sózzuk izlés szerint borsozzuk. Halszeleteket megforgatjuk paprikáslisztben és rárakjuk a burgonyára . A halszeletekre paradicsomot paprikát vöröshagymát szelünk , meglocsoljuk újból a szalonna kisült zsirjával , telföllel megkenjük s végült ráteszzük a kisült szalonna pörcöket. Közepes lángon készre sütjük.

Szakács: garden


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*