Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 8 csütörtök Mihály, Győző névnapja

Főoldal » Könnyű » Rácpaprikás

felvitel dátuma: 2014-09-15 14:57:11       mai nézettség: 2       nézettség: 3894
részletes recept
Rácpaprikás
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg sertés comb vagy lapocka

2 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

6-8 db zöldpaprika

4-5 db paradicsom

1 kg krumpli

fél kg kelkáposzta

1 evőkanál zsír

1 evőkanál pirospaprika

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 80 perc
Elkészítés:

A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megszabadítjuk a csumájától, karikára vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk és lehúzzuk a héját, felapratjuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a leveleket apróra vágjuk

Elóször pörkölt alapot készítünk: a zsíron megfuttatjuk a hagymát. Rádobjuk a felkockázott húst, fehéredésig piriítjuk, Megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk. Addig főzzükamig a hús puhulni kezd. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Együtt főzzük tovább. Amint összesett a paprika, beleöntjük a krumplit. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy éppen ellepje. 10 perc után következik a kelkáposzta. Most már addig főzzük, míg az összes hozzávaló puha nem lesz. Akkor , ha sűrű leve van.

Legjobb bográcsban főzni, de tűzhelyen készítve is finom. Kínáljunk hozzá friss kenyeret, aki szereti csípős paprikakrémet,, tejfölt.

Szakács: Zsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Várnay Ákos 2018 szeptember 3

Igazán jónak tűnik, mutatós is, az íze csodás lehet! Még a héten (2018.09.08-án) a barátainkkal ki fogjuk próbálni, egy kis "csavarral", ami azt jelenti, hogy a pörkölt nyers és füstölt csülökből fog készülni, természetesen szabad tűzön és bográcsban!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*